Prima   »  Anunţuri publice » Restricții la comercializarea produselor din tutun și a produselor conexe

Restricții la comercializarea produselor din tutun și a produselor conexe

22.10.2021 12:23    

 

ÎN  ATENȚIA  AGENȚILOR  ECONOMICI !

 

Restricții la comercializarea produselor din tutun și a produselor conexe

 

Urmare a intrării în vigoare la data de 02.10.2021  a modificărilor efectuate la Legea cu privire la comerțul interior nr. 231/2010, unitatea comercială de tip „gheretă" a fost clasificată ca unitate de comerț ambulant. 

 În conformitate cu prevederile art. 25(1) lit. b) din Legea privind controlul tutunului nr. 278/2007, cu modificările ulterioare, se interzice comercializarea produselor din tutun, a produselor conexe,  a dispozitivelor şi a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora  prin rețeaua de comerț ambulant..."

În acest context, Direcția vă avertizează asupra necesității retragerii din comercializare a articolelor din tutun  din unitățile de comerț ambulant aflate în gestiune - gherete amplasate pe teritoriul mun. Chișinău, inclusiv în piețele comerciale. Respectiv, sunteți obligați ca în termeni restrânși să depuneți notificare de modificare a datelor notificării privind inițierea activității de comerț depusă anterior, cu excluderea articolelor din tutun  din sortimentul de produse comercializate.

 

Direcția generală economie, comerț și turism a CMC

 

 

 
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid