În contextul situației epidemiologice, Notificările privind inițierea/modificarea/încetarea activității de comerț se depun doar în regim on-line, accesând: https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/23

ANUNȚ IMPORTANT

În atenția agenților economici

    Ținând cont de situația epidemiologică prin COVID-19, inclusiv tendințele de evoluție a bolii la nivel global, regional și național, pornind de la prevederile Hotărârilor nr. 8 și 9 din 15.03.2020 a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, se sistează până la 01.04.2020 orele 00:00, termen prelungit ulterior pe toată durata stării de urgență:

- activitatea de comerț a unităților comerciale cu amănuntul, cu excepția unităților de comercializare a produselor alimentare, a produselor farmaceutice și a produselor petroliere;

- activitatea piețelor comerciale;

- activitatea unităților de alimentație publică, în localurile și în spațiile amenajate/autorizate ale acestora, cu excepția activităților de preparare și distribuire a produselor în regim catering.

Centrele comerciale vor asigura funcționarea în regim normal a unităților de comercializare a produselor alimentare și a produselor farmaceutice, amplasate în incinta acestora.

În acest context, Direcția generală comerț APPS vine cu un apel către agenții economici proprietari/gestionari de unități comerciale din care se comercializează produse alimentare să identifice soluții întru livrarea/ aprovizionarea la domiciliu a consumatorilor cu produse alimentare, cu respectarea următoarelor măsuri și cerințe:       

 Măsuri și cerințe sanitar-igienice .pdf

      Totodată, prin dispozițiile nr. 1 din 18.03.2020 și nr. 2 din 20.03.2020, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a dispus:

1.  Reluarea, începând cu data de 23 martie 2020, ora 00:00:

- a activității de comerț cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare, prin unitățile comerciale specializate;

- a activității de comerț cu amănuntul prin intermediul magazinelor agricole specializate ce comercializează semințe, produse de uz fitosanitar, furaje și alte materii prime și produse necesare în procesul tehnologic și operațional al producătorilor agricoli și al companiilor din industria alimentară;

- a activității de comerț cu amănuntul prin intermediul magazinelor specializate a pieselor de schimb și altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităților de transport și utilajului agricol.

2. Reluarea/continuarea, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19, a:

a) activităților de comerț cu ridicata a tuturor tipurilor de mărfuri;

b) activităților de servicii funerare și de comerț cu produse conexe serviciilor funerare, prin unitățile comerciale specializate;

c) comerțului electronic.

De asemenea, prin decizia CSE a mun. Chișinău nr. 7 din 04.04.2020, au fost stabilite măsuri și cerințe obligatorii suplimentare, întru prevenirea și diminuarea răspândirii virusului COVID-19 (vezi: Decizia_CSE_a_mun_Chișinău_nr._7_din_04.04.2020.pdf).

Extrage:

Hotărârea nr. 8 din 15.03.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică;

Hotărârea nr. 9 din 15.03.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică;

Dispoziția_nr. 1_din_18.03.2020_a_Comisie pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.pdf;

Dispoziția_nr. 2_din_20.03.2020_a_Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.pdf;

Pentru vizualizarea Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică și Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a RM se va accesa: https://gov.md/ro/content/informatii-privind-coronavirus.

Decizii ale Comisiei pentru situații excepționale a mun. Chișinău:

Decizia_nr._2_din 24.03.2020 a_CSE_a_mun_Chișinau.pdf;

Decizia nr. 3 din 25.03.2020 a CSE a mun. Chișinău.pdf;

Decizia_nr. 4_din_27.03.2020 a CSE a mun. Chișinău.pdf;

Decizia nr. 5 din 30.03.2020 a CSE a mun. Chișinău.pdf;

Decizia nr. 6 din 01.04.2020 a CSE a mun. Chișinău.pdf;

Decizia_nr._7_din_04.04.2020 a CSE_a_mun_Chișinău.pdf;

Decizia_nr._8_din_06.04.2020_a_CSE_a_mun._Chișinău.pdf.

ANUNȚ IMPORTANT !

În atenția agenților economici și consumatorilor!!!

În contextul evoluției situației epidemiologice, Direcția generală comerț APPS vine cu un apel către Dvs., în vederea respectării măsurilor de precauție recomandate de către Organizația Mondială a Sănătății, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru prevenirea și diminuarea răspândirii infecției COVID - 19.

Accesează:

https://ansp.md/index.php/recomandarile-oms-cu-referire-la-calatoriile-internationale-si-prevenirea-cazurilor-de-infectie-cu-coronavirusul-de-tip-nou-2019-ncov-in-randul-populatiei/

https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/

https://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=28757&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Apel-catre-cetatenii-municipiului-parinti-cu-copii-minori-in-contextul-respectarii-masurilor-de-precautie-pentru-infectia-COVID-19

Noutăți

Pentru un oraș mai frumos - pentru un mediu mai sănătos
303 Accesări
Sâmbătă, 30.03.2019,angajații Direcției generale comerț APPS alături de colegii din cadrul APL au participat la acțiunea de înverzire a orașului „Plantăm fapte bune în Chișinău"
Detalii: Noutăţi
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid