print
ANUNŢ despre organizarea consultărilor publice a proiectului de decizie al Consiliului municipal Chișinău ,,Cu privire la modificarea Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 17/6 din 01.10.2020”
19.04.2021 15:57

 

ANUNŢ 

despre organizarea consultărilor publice a proiectului de decizie al Consiliului municipal Chișinău ,,Cu privire la modificarea Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 17/6 din 01.10.2020"

 

Direcția generală economie, comerț și turism iniţiază, începând cu data de 19.04.2021, consultări publice asupra proiectului de decizie al Consiliului municipal Chișinău ,,Cu privire la modificarea Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 17/6 din 01.10.2020"

 SCOPUL:  Proiectului de decizie prenotat  este propus în scopul prevenirii practicilor anticoncurențiale, precum și asigurarea desfășurării în continuare a licitațiilor cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea teraselor de vară independente în zonele de odihnă a cetățenilor și a unităților de comerț ambulant din care se asigură comercializarea presei periodice și florilor pe teritoriul municipiului Chișinău.

Impactul estimat aprobării modificărilor la Regulamentul prenotat:

-  Crearea condițiilor și posibilităților egale pentru toți participanții, în scopul obținerii dreptului de a încheia Contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău, inclusiv prin prevenirea practicilor anticoncurențiale.

-   Desfășurarea în continuare a licitațiilor cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea teraselor de vară independente în zonele de odihnă a cetățenilor și a unităților de comerț ambulant din care se asigură comercializarea presei periodice și florilor pe teritoriul municipiului Chișinău.

-   Acumularea veniturilor la bugetul local.

Proiectul Regulamentului a fost elaborat pornind de la prevederile Legii nr. 231/2010 „Cu privire la comerțul interior", Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin HG nr. 136 din 10.02.2009, Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 12/1 din 23.07.2020, Regulamentului privind desfășurarea activității de comerț în municipiul Chișinău aprobat prin decizia CMC nr. 17/5 din 01.10.2020.  

Recomandările pe marginea proiectului supus consultărilor publice pot fi expediate până pe data de 03.05.2021, ora 15:00, pe adresa electronică: dc@pmc.md, persoana de contact Gr. Veverița, tel.: 022 221955, sau pe adresa: șos. Hâncești, 53A.

Proiectul de decizie ,,Cu privire la modificarea Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 17/6 din 01.10.2020" este disponibil pe pagina web a Primăriei Municipiului Chișinău (www.chisinau.md) şi a DGECT (www.comert.chisinau.md). 

Extrage:

Proiect_de decizie_.pdf

Tabel_de divergente_.pdf

Nota_informativa_Regulament_licitatii_-_.pdf

 

Tabelul de divergențe a propunerilor de modificare/ completare  urmare a consultărilor publice a proiectului: Tabel_de_diverg.modificare_Reg._Licitaii.pdf

 

Anticamera +373-22-22-61-64
Fax +373-22-22-61-64
Email : dc@pmc.md
Copyright © 2024 Direcția generala economie, comerț și turism Toate drepturile rezervate.