print
ANUNŢ privind prezentarea publică a proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău
10.08.2020 16:36

 

ANUNŢ

privind prezentarea publică a proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău

 

În baza prevederilor Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, Primăria municipiului Chișinău organizează, vineri, 14.08.2020, ora 15.00, în sala de ședințe a Preturii sec. Centru (str. Bulgară, 43), prezentarea publică a proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău.

 

SCOPUL  elaborării proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău, constă întru asigurarea realizării Planului de Implementare a Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, aprobat prin decizia CMC din 23.07.2020, întru sistematizarea acţiunilor întreprinse, orientate spre stimularea comerţului ambulant organizat şi modern și dezvoltarea concurenței loiale. 

 

Elaborarea şi adoptarea acestui regulament pornește de la necesitatea creării unei proceduri reglementate, transparente și imparțiale întru asigurarea unui mediu concurenţial loial.

 

Impactul estimat aprobării Regulamentului:

-         Crearea condițiilor și posibilităților egale pentru toți participanții, în scopul obținerii dreptului de a încheia Contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău;

-         Încheierea Contractului respectiv;

-         Acumularea veniturilor la bugetul local.

 

Proiectul Regulamentului a fost elaborat pornind de la prevederile Legii nr. 231/2010 „Cu privire la comerțul interior", Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin HG nr. 136 din 10.02.2009, Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, aprobat prin decizia CMC din 23.07.2020.  

 

La discuții sunt invitate toate persoanele, reprezentanții instituțiilor publice și private interesate, reprezentanții societății civile.

 

Sugestiile și comentariile pe marginea proiectului  pot fi prezentate persoanei responsabile - Gr. Veverița, șef secție DGCAPPS (dc@pmc.md, tel.: (022) 221955), până pe data de 14 august 2020, ora 17:00.

 

Proiectul Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău este disponibil pe pagina web a Primăriei Municipiului Chișinău (www.chisinau.md) şi a DGCAPPS (www.comert.chisinau.md). 

 

Întru prevenirea și diminuarea răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău, accesul în incinta instituției va fi asigurat cu respectarea distanței sociale. Participanții vor fi admiși doar cu condiția că poartă mască de protecție.

 

Extrage: Proiect_Regulament_licitație.pdf

 

Anticamera +373-22-22-61-64
Fax +373-22-22-61-64
Email : dc@pmc.md
Copyright © 2024 Direcția generala economie, comerț și turism Toate drepturile rezervate.