Prima   »  Anunţuri publice » Calendar - cadru al evenimentelor culturale și târgurilor ce se preconizează a fi organizate pe parcursul anului 2022 pe teritoriul orașului Chișinău

Calendar - cadru al evenimentelor culturale și târgurilor ce se preconizează a fi organizate pe parcursul anului 2022 pe teritoriul orașului Chișinău

18.03.2022 17:50    

Direcția generală economie, comerț și turism aduce la cunoștință că prin dispozițioa Viceprimarului mun. Chișinăi nr. 89-d din 16.03.2022 a fost aprobat  Calendarul - cadru al evenimentelor culturale și târgurilor ce se preconizează a fi organizate pe parcursul anului 2022 pe teritoriul orașului.

Inițiativa are drept scop aprovizionarea locuitorilor și oaspeților capitalei cu mărfuri și produse, dar și susținerea producătorilor autohtoni. 

În perioada următoare, de regulă în weekend, se preconizează organizarea, de către preturile de sector, a târgurilor cu pomușoare, târgul „Dulcișor", „Federația Fermierilor", produse apicole, cu produse ECO, cu material semincer sau flori, târguri ale meșterilor populari, cu articole de artizanat și hand made, târgul mierii cu levănțică, târg pascal, târg tematic „Ziua Copiilor".

De asemenea vor fi târguri la început de an școlar „Bună ziua, școală", de Ziua Vinului, iarmaroc dedicat Hramului orașului, iar spre final de an vor fi organizate Târguri de brazi și Târg de Crăciun.

Cu referire la Calendarul - cadru al evenimentelor, menționăm că vor fi organizate mai multe excursii tematice, o rută specială cu Troleibuzul Turistic, începând din 14-15 mai - de Ziua Internațională a Familiei. De asemenea, pe 25-26 iunie va fi organizată excursie pietonală dedicată lui Carol Schmidt, iar pe 14-17 iulie, patru zile la rând, în cadrul festivalului „Te salut, Chișinău" va fi organizată excursie tematică cu troleibuzul turistic „Chișinăul de astăzi și de altă dată"; pe 20-25 septembrie vor fi desfășurate excursii pietonale la Primăria Chișinău; pe 27 septembrie - de Ziua Turismului și pe 14-16 octombrie, de Hramul Capitalei vor fi manifestări culturale și expoziții.

Iar la final de an, în perioada 17-30 decembrie 2022 va fi organizată excursia cu Troleibuzul Turistic „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun".

Detalii: public_publications_37607492_md_89_d_1.pdf

 

 
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid