Prima   »  Anunţuri publice » Anunț referitor la recepționarea cererilor privind comercializarea articolelor de artizanat pe strada pietonală Eugen Doga și lucrărilor artiștilor plastici pe aleia pietonală din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”

Anunț referitor la recepționarea cererilor privind comercializarea articolelor de artizanat pe strada pietonală Eugen Doga și lucrărilor artiștilor plastici pe aleia pietonală din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”

01.06.2021 10:30    

Direcția comerț, prestări servicii și alimentație publică informează că în contextul finalizării lucrărilor de amenajare a amplasamentelor din strada pietonală Eugen Doga și Aleea Pietonală din str. Columna, în Scuarul Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului", se propune organizarea expoziției cu vânzare a articolelor de artizanat și meșteșugărești, a suvenirelor confecționate prin aplicarea procedeelor tehnico - artistice manuale, care vor contribui la păstrarea, dezvoltarea și promovarea tradițiilor naționale și a artei populare din Republica Moldova și expoziției cu vânzare a lucrărilor artiștilor plastici din Republica Moldova.

Astfel, pentru comercializarea creațiilor proprii în cadrul expozițiilor, conform tematicii, meșterii populari și artiștii plastici din Republica Moldova urmează să depună o cerere în acest sens la Direcția generală economie, comerț și turism a CMC.

Selectarea participanților și lucrărilor care vor fi admise spre comercializare cu  eliberarea avizelor pentru participarea în cadrul expozițiilor va fi efectuată de către Consiliului Consultativ al Direcției Cultură, din componența căruia fac parte, inclusiv oameni de artă.

Repartizarea locurilor pentru asigurarea comercializării articolelor de artizanat, meșteșugărești, suvenirelor, precum și lucrărilor artiștilor plastici urmează a fi realizată de către Direcția generală economie, comerț și turism, după principiul rotației, cu o periodicitate de 15 zile, în baza avizelor eliberate de către Consiliului Consultativ al Direcției Cultură.

Principiul de rotație se va aplica în cazul în care numărul adresărilor din partea artiștilor plastici va depăși numărul locurilor de vânzare.

 

Cererile de participare și poze ale lucrărilor urmează a fi depuse la sediul Direcției generale economie, comerț și turism din str. Columna 106, sau prin email: dgect@cmc.md;

Tel.: (022) 22-50-78, (022) 22-61-64, (022) 22-19-55, (022) 22-04-03.

 

Termen limită de recepționare a cererilor: 08.06.2021.

 

 

 
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid