Prima   »  Serviciu presă   »  Noutăţi » Direcția generală comerț APPS a Consiliului municipal Chișinău vă atenționează că începând cu data de 31.05.2016 au intrat în vigoare unele prevederi ale Legii nr. 278 din 14.12.2007 „Privind controlul tutunului”

Direcția generală comerț APPS a Consiliului municipal Chișinău vă atenționează că începând cu data de 31.05.2016 au intrat în vigoare unele prevederi ale Legii nr. 278 din 14.12.2007 „Privind controlul tutunului”

02.06.2016 09:09   910 Accesări  

Direcția generală comerț APPS a Consiliului municipal Chișinău vă atenționează că începând cu data de 31.05.2016 au intrat în vigoare unele prevederi ale Legii nr. 278 din 14.12.2007 „Privind controlul tutunului", inclusiv:

 

    Articolul 26. Protecţia împotriva expunerii la fumul de tutun

      (1) Se interzice fumatul:

a)            în toate spaţiile publice închise şi semiînchise, inclusiv în locurile de uz comun, la locurile de muncă, indiferent de tipul de proprietate și modul de acces;

c) în raza de 10 m de la intrarea în spaţiile publice închise, inclusiv în locurile de uz comun, și la locurile de muncă, de la ferestrele care se deschid şi de la locurile/instalaţiile de captare a aerului pentru spaţiile publice închise şi pentru locurile de muncă;

    (2) Angajatorii, proprietarii sau managerii spațiilor publice, ai locurilor de muncă, indiferent de tipul de proprietate și modul de acces, pot amenaja locuri speciale pentru fumat în spații deschise sau semideschise, amplasate astfel încît să nu permită pătrunderea fumului în spații publice închise sau semiînchise și la locurile de muncă.

 

Articolul 24. Comercializarea produselor din tutun și a produselor conexe

(6) Unităţile cu suprafaţa comercială mai mică de 20 m2 ce comercializează produse din tutun și produse conexe trebuie să fie amplasate la o distanţă de cel puţin 200 m de la instituţiile de învăţămînt şi instituţiile medico-sanitare.

 

Articolul 27. Obligaţiile persoanelor responsabile

a) să afişeze la intrare, în cel mai vizibil loc, în încăperi/spaţii/mijloacele de transport public semnul unic de interzicere a fumatului conform standardului ISO 7010:2011 - o ţigaretă aprinsă într-un cerc roşu, barată de o linie roşie transversală -, care poate fi însoţit de avertismentul „Fumatul este interzis. Fumatul în încăperi/spații/transportul public contravine legii";

b) să avertizeze persoanele care fumează în locuri interzise despre interdicţia fumatului, iar în cazul neconformării acestora interdicţiei, să anunţe poliţia.

 

Concomitent vă atenționăm că este obligatoriu să vă conformați prevederilor legii vizate.

 

Administrația.

 

 
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid