În contextul situației epidemiologice, întru prevenirea și diminuarea răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul mun. Chișinău, ținând cont de prevederile pct. 3 din Hotărârea nr. 6 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău, Direcția generală comerț APPS vă informează că Notificările privind inițierea/modificarea/încetarea activității de comerț se depun doar în regim on-line, accesând:

https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/23

 

Ghid de completare și depunere a notificărilor:

                *     VIZUALIZEAZĂ TEXT.           *  VIZUALIZEAZĂ VIDEO

ANUNȚ !

În contextul aprobării Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, prin decizia CMC, conform căruia amplasarea unităților de comerț ambulant, inclusiv gherete, urmează a fi realizată prin adjudecarea dreptului respectiv de către comercianți, în baza unei licitații publice organizate în acest sens, Primăria municipiului Chișinău informează proprietarii/gestionarii de unități de comerț ambulant stradal, inclusiv gherete, că schemele de amplasare eliberate pentru unitățile respective nu vor fi prelungite.

La expirarea termenului de valabilitate a schemelor de amplasare, acordate doar pentru perioada sezonului estival, unitățile de comerț ambulant menționate urmează a fi evacuate de pe străzile orașului.

Agenții economici/persoane fizice care practică activitatea de întreprinzător, gestionari/proprietari de unități de comerț ambulant amplasate în zonele de odihnă și agrement, pe bulevardele și străzile principale ale orașului, în sezonul estival 2020, conform dispoziției nr.304-d din 26.06.2020, urmează să elibereze amplasamentul ocupat în termen de 24 de ore după expirarea termenului de valabilitate al schemei de amplasare a unității de comerț ambulant (angajament asumat la obținerea schemei de amplasare) după ziua de 31 octombrie, a.c.

În cazul neaprobării de către Consiliul municipal Chișinău, în cadrul ședinței de joi, 1 octombrie, curent, a Regulamentului privind licitaţiile cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul mun. Chișinău, amplasamente noi pentru desfașurarea comertului stradal ambulant nu vor fi eliberate pâna la aprobarea documentului mentionat.

De asemenea, în cazul neconformării benevole, serviciile specializate ale Primăriei municipiului Chișinău vor întreprinde acțiunile necesare în scopul evacuării forțate a unităților respective.

E de menționat că noul Regulament stabileşte modul de organizare şi de desfăşurare a licitaţiilor cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul mun. Chișinău, condiţiile de participare la licitaţii şi de achitare a costului bunului adjudecat. 

ANUNȚ IMPORTANT !

În atenția agenților economici și consumatorilor!!!

În contextul evoluției situației epidemiologice, Direcția generală comerț APPS vine cu un apel către Dvs., în vederea respectării măsurilor de precauție recomandate de către Organizația Mondială a Sănătății, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru prevenirea și diminuarea răspândirii infecției COVID - 19.

Accesează:

https://ansp.md/index.php/recomandarile-oms-cu-referire-la-calatoriile-internationale-si-prevenirea-cazurilor-de-infectie-cu-coronavirusul-de-tip-nou-2019-ncov-in-randul-populatiei/

https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/

https://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=28757&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Apel-catre-cetatenii-municipiului-parinti-cu-copii-minori-in-contextul-respectarii-masurilor-de-precautie-pentru-infectia-COVID-19

Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid