În contextul situației epidemiologice, întru prevenirea și diminuarea răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău, Direcția generală comerț APPS vă informează că Notificările privind inițierea/modificarea/încetarea activității de comerț se depun în regim on-line, accesând:

https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/23

sau

fizic la ghișeul instituției, doar în baza unei programări prealabile, accesând:

https://comert.chisinau.md/programare.php?l=ro

Accesul în incinta instituției va fi asigurat cu respectarea distanței sociale. Vizitatorii vor fi admiși doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși.

ANUNȚ IMPORTANT

În atenția agenților economici

   

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică:

Pct. 11  - Se interzice până la data de 30 iunie 2020 organizarea şi desfăşurarea tuturor activităţilor/competiţiilor cu caracter cultural-sportiv, precum şi alte măsuri/evenimente în spaţii/clădiri închise.

Ptc. 15 - Se interzice până la data de 30 iunie 2020 activitatea unităţilor de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor şi a altor unităţi pentru antrenament şi recreere.

Pct. 17 - Se menţine până la 31 mai 2020 sistarea activităţii pieţelor comerciale din or. Chișinău si Bălti.

Pct. 18 - Se menţine până la 31 mai 2020 sistarea activităţii centrelor comerciale la nivel naţional, cu asigurarea funcţionării în regim normal a unităţilor de comercializare a produselor alimentare şi a produselor farmaceutice, amplasate în incinta acestora.

Pct. 20 - Se admite:

20.1 - comercializarea produselor la pachet şi în regim catering prin unităţile de alimentaţie publică şi prin unităţile ce comercializează produse de patiserie, panificaţie şi alte produse alimentare cu vânzare la geam, exceptând alte tipuri de servicii;

20.2 - comercializarea produselor alimentare la pachet prin unităţile de alimentaţie publică din cadrul unităţilor de comercializare a produselor petroliere, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta/teritoriul unităţii.

Pct. 21 - Comerţul ambulant, se va desfăşura în baza autorizaţiei de amplasare emise de autoritatea publică locală, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID-19, cu amplasarea punctului de comerţ la o distanţă de 3 metri unul de celălalt.

Pct. 25 - Se relansează serviciile de coafură (aranjare şi tuns), cu respectarea strictă a măsurilor de control şi prevenire COVID-19.

Pentru vizualizarea Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică a RM și Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a RM se va accesa: https://gov.md/ro/content/informatii-privind-coronavirus.

Pentru vizualizarea Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică a mun. Chișinău și deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale a mun. Chișinău se va accesa: https://www.chisinau.md/tabview.php?l=ro&idc=1110&t=/Primaria/Comisia-situatii-exceptionale-a-mun-Chiinau

ANUNȚ IMPORTANT !

În atenția agenților economici și consumatorilor!!!

În contextul evoluției situației epidemiologice, Direcția generală comerț APPS vine cu un apel către Dvs., în vederea respectării măsurilor de precauție recomandate de către Organizația Mondială a Sănătății, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru prevenirea și diminuarea răspândirii infecției COVID - 19.

Accesează:

https://ansp.md/index.php/recomandarile-oms-cu-referire-la-calatoriile-internationale-si-prevenirea-cazurilor-de-infectie-cu-coronavirusul-de-tip-nou-2019-ncov-in-randul-populatiei/

https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/

https://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=28757&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Apel-catre-cetatenii-municipiului-parinti-cu-copii-minori-in-contextul-respectarii-masurilor-de-precautie-pentru-infectia-COVID-19

Noutăți

Pentru un oraș mai frumos - pentru un mediu mai sănătos
383 Accesări
Sâmbătă, 30.03.2019,angajații Direcției generale comerț APPS alături de colegii din cadrul APL au participat la acțiunea de înverzire a orașului „Plantăm fapte bune în Chișinău"
Detalii: Noutăţi
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid