Prima   »  Anunţuri publice » Direcția generală comerț APPS vă aduce la cunoștință că este interzisă colectarea plantelor vernale de pădure (ghiocei, brândușe, dediței, lalele biberstein, lalele pestrițe, rușcuțe de primăvară, bujori de pădure,viorele), cele incluse în Cartea Roșie și în convențiile internaționale.

Direcția generală comerț APPS vă aduce la cunoștință că este interzisă colectarea plantelor vernale de pădure (ghiocei, brândușe, dediței, lalele biberstein, lalele pestrițe, rușcuțe de primăvară, bujori de pădure,viorele), cele incluse în Cartea Roșie și în convențiile internaționale.

28.03.2018 10:45    

Direcția generală comerț APPS vă aduce la cunoștință că este interzisă colectarea plantelor vernale de pădure (ghiocei, brândușe, dediței, lalele biberstein, lalele pestrițe, rușcuțe de primăvară, bujori de pădure,viorele), cele incluse în Cartea Roșie și în convențiile internaționale precum și comercializarea acestora la piețele orașului, îndeosebi în preajma casei de comerț ,,Gemenii", centrul comercial ,,Unic" și alte locuri în municipiu.

În conformitate cu prevederile dispoziției viceprimarului mun. Chișinău nr. 136-d din 26.02.2018 „Cu privire la intensificarea controlului comercializăriiplantelor vernale incluse în Cartea Roșie", Inspectoratul General de Poliție în comun cu Agenția Ecologică Chișinău va desfășura în perioada de 25.02.2018 - 01.07.2018 raiduri de control în teritoriul municipiului în vederea depistării cazurilor de colectare și comercializare a plantelor vernale protejate de stat fără acte de proveniență, cu aplicarea sancțiunilor ce se impun in conformitate cu legislația in vigoare. 

Detalii: public_publications_21280492_md_136_d.pdf

 
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid