Prima   »  Anunţuri publice » În atenția agenților economici!.

În atenția agenților economici!.

16.02.2018 11:06    

Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii a CMC vă aduce la cunoștință că în conformitate cu prevederile Legii RM nr. 231 din 23.09.2010 „Cu privire la comerțul interior”, cu modificările ulterioare, pentru inițierea activității de comerț, comerciantul trebuie să notifice autoritatea administrației publice locale.

Deasemenea, cap. II, pct. 2.1. (j) din anexa nr. 1 la decizia CMC nr. 10/2 din 09.10.2017 „Cu privire la aprobarea Regulamentului de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău” prevede că la depunerea notificării privind inițierea activității de comerț, agentul economic depune declarația pe proprie răspundere privind respectarea legislației.

Având în vedere importanța asigurării accesibilității spațiului public persoanelor cu dezabilități, întru executarea prevederilor cap. III, pct. 3.4., din anexa nr. 1 al aceluiași Regulament, Agenții economici care desfășoară activități comerciale și/sau de prestări servicii în raza municipiului Chișinău – sunt obligați să asigure acces în unitatea comercială pentru persoanele cu dezabilități”.

 

 

ADMINISTRAȚIA

 
Arrow Prev

                 

Arrow Next
Acces Rapid